Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، فرش ماشینی و مشکلات آن که در یکی دو سال اخیر بدلیل نوسانات نرخ ارز ، مشکلات تامین مواد اولیه و تصمیمات جدید ارزی در سامانه نیما و شاید عدم مدیریت و تدبیر درست در فعالیت واحد‌های تولیدی همه و همه حکایتی دنباله دار است که از زبان مسئولان مختلف چه در تولید ، چه در عرصه اجرایی و چه در صادرات آن حرف هایی برای گفتن دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید علی دیانت، عضو و خزانه دار اتاق بازرگانی  کاشان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،  با اشاره به وجود هزار دستگاه فعال بافت فرش ماشینی ۵۰۰، ۷۰۰، ۱۲۰۰ و ۱۵۰۰ شانه در ۷۰۰ شرکت در کاشان گفت: بیش از ۲۰ هزار کارگر بافنده فرش در ۷۰۰ شرکت فرش ماشینی کاشان اشتغال دارند.

 دیانت در مورد خصوصیات فرش از جمله ارتفاع خواب فرش و تراکم آن گفت: فرش ۷۰۰ شانه از نظر ارتفاع خواب ۱۰ تا ۱۱ میلیمتر و فرش ۱۲۰۰ تا۱۵۰۰ شانه حداکثر ۶ تا ۷ میلیمتر است.

وی تصریح کرد: هر چه تراکم بالاتر می‌رود ارتفاع خواب فرش کمتر می‌شود و هرچه تراکم پایین‌تر باشد ارتفاع خواب آن بلندتر است.

 

 

رکود بازار و کمبود نقدینگی وضعیت فعلی فرش

به گفته وی، وضعیت کنونی فرش به خاطر رکود بازار و کمبود نقدینگی در بازار فروش پایین آن است.

عضو اتاق بازرگانی کاشان، در خصوص بحث صادرات فرش که با جهش غیرمنتظره نرخ دلار خریداران خارجی آن قیمت خرید را پایین آوردند گفت: این افزایش قیمت دلار به سود صادرکننده نشد بلکه بیشتر به نفع خریدار و تاجر خارجی شد.

دیانت، تاکید کرد: بدلیل رقابت ناسالم و کاهش قیمت رکود فرش افزایش یافت و انتظار مردم نیز بیشتر کاهش قیمت این کالا است.

نرخ دلار شمشیر دو لبه است

وی نرخ دلار را شمشیر دو لبه دانست و گفت: نرخ دلار از یک‌طرف قاچاق را کنترل می‌کند و از طرف دیگر قیمت تمام شده مواد اولیه تولید فرش و قطعات ماشین آلات را بالا می‌برد، بنابراین نرخ دلار باید کارشناسی شده، با دقت و ملاحظه همه جهات تعیین شود.

این تولید کننده نخ فرش ماشینی، نرخ سامانه نیما رایادآورشد و گفت: قرار بر استفاده از دلار ۸۵۰۰ تومانی بود که تا این تاریخ هنوز بدست تولیدکننده نرسیده و در فرآیند و سیکل اداری آن در حال پاس دادن متوقف مانده است.

به گفته وی، علاوه بر تعادل در عرضه و تقاضا در بازار افزایش سرعت عمل و تسریع در فرآیند بروکراسی اداری نیز برای رفع مشکلات فرش ضروری است.

عضو اتاق بازرگانی کاشان، با تاکید بر اینکه زمان ثبت سفارش کالا تا نهایی شدن صدور مجوز‌ها گاهی بیشتر از زمان اعتبار پروفرم (پیشنهاد فروشنده کالا) است و این معطلی فرآیند اداری باعث باطل شدن این پروفرم می‌شود گفت: با باطل شدن پرو فرم علاوه براین که همه فرآیند یعنی یک دور تسلسل باطل باید مجدد تکرار شود تازه قیمت‌ها تغییر کرده است.

 دیانت، وجود یک مشکل را نیز در سامانه نیما تأکید کرد و گفت: تولیدکننده یا وارد کننده با یک صرافی روبرو می‌شود که در لحظه تخصیص ارز، ریال را کامل می‌گیرد حال اگر به هر دلیل مثل وجود نواقص بروکراسی اداری صراف نتواند ارز را در اختیار بانک حواله دهنده قرار دهد ضرر و زیان فاحشی برای واردکننده حاصل می‌شود.

احیای مجدد پلی اکریل می‌تواند نصف مواد اولیه کارخانجات تولید فرش را در داخل تامین کند

به گفته وی، یکی دیگر از مشکلات صنعت فرش عدم تولید کارخانه پلی اکریل اصفهان است که گشایش آن بسیار کارساز می‌شود و می‌تواند نصف مواد اولیه بازار فرش ماشینی داخل را تامین کند.

دیانت، افزایش بدهی‌های واحد‌های تولیدی بدلیل نرخ بهره را از دیگر مشکلات موجود برشمرد و گفت: اگرچه واحد تولیدی و‌کار متوقف می‌شود، ولی بهره توقف ندارد و تعطیلی نمی‌شناسد.

به گفته وی، با وجود همه این مشکلات و درآمد پایین نفت آنچه که باید انجام شود صداقت و امانت مسئولین و دلسوزی آن‌ها راجع به سرعت عمل کار در جلوگیری از توقف و تعطیلی واحد‌های تولیدی است.

  دیانت، اظهارداشت: واحدی که متوقف شود مثل لوکوموتیوی که از حرکت بایستد راه اندازی مجدد آن سخت است.

 

گزارش از حرمت سادات متولی

انتهای پیام /س

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی اتاق بازرگانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۶۱۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کف قیمت نفت در ۸۰ دلار محکم شد

تحلیلگران در نظرسنجی ماهانه رویترز، برآورد خود از قیمت نفت در سال ۲۰۲۴ را با فرض عقب ماندن رشد عرضه از تقاضا در بحبوحه تنش‌های ژئوپلیتیکی، برای دومین بار بالا بردند و پیش‌بینی کردند این طلای سیاه بالای ۸۰ دلار در هر بشکه می ماند.

به گزارش ایسنا، در نظرسنجی رویترز از ۴۳ اقتصاددان و تحلیلگر در دو هفته گذشته، پیش‌بینی شد قیمت هر بشکه نفت برنت در سال ۲۰۲۴، به ۸۴ دلار و ۶۲ سنت می‌رسد که بالاتر از برآورد ۸۲ دلار و ۳۳ سنت در نظرسنجی مارس رویترز است و دومین بازبینی صعودی متوالی پیش‌بینی قیمت نفت در سال میلادی جاری محسوب می شود.

میانگین قیمت نفت برنت از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون، ۸۳ دلار و ۵۰ سنت بوده است.

پیش‌بینی‌ها برای نفت آمریکا هم از ۷۸ دلار و ۹ سنت در مارس، به ۸۰ دلار و ۴۶ سنت در آوریل بازبینی شد.

سورو سرکار، سرپرست تیم بخش انرژی در بانک «دی بی اس» در این باره گفت: عوامل عرضه و تقاضای بازار در نیمه اول امسال، محدودتر از آنچه تصور می‌رفت، مانده‌اند. روندهای تقاضا از آنچه پیش‌بینی شده بود، مثبت‌تر بوده است و با کاهش ذخایر و محدودیت عرضه اوپک پلاس، از قیمت نفت پشتیبانی خواهد کرد.

آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرده که با وجود برخی ریسک‌های نزولی، رشد تقاضا برای نفت تا حدودی مطابق با روندهای پیش از کرونا مانده است. این آژانس پیش‌بینی کرده است تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۴، به میزان ۱.۲ میلیون بشکه در روز رشد می‌کند.

اکثر شرکت کنندگان در نظرسنجی رویترز، انتظار دارند تقاضا برای نفت در سال ۲۰۲۴، بین ۰.۹ تا ۱.۴ میلیون بشکه در روز رشد کند.

تحلیلگران در واحد اکونومیست اینتلیجنس می‌گویند تقاضا برای نفت که با مصرف قوی در کشورهای در حال توسعه، به رکورد بالای جدیدی خواهد رسید به همراه تنش‌های ژئوپلیتیکی، برای قیمت نفت در سطح ۸۰ دلار در هر بشکه، کف ایجاد کرده است.

اکثر تحلیلگران خاطرنشان کردند که قیمت ۱۰۰ دلار هر بشکه نفت، با وجود ابهامات و نوسان عرضه مرتبط با تحولات خاورمیانه، بعید است.

طبق پیش‌بینی اقتصاددانان و تحلیلگران، در بخش عرضه، انتظار می‌رود اوپک پلاس که در راس آن عربستان سعودی و روسیه قرار دارد، کاهش تولید خود را پس از ژوئن همچنان ادامه دهند و این امر، عرضه در بازار را دچار کمبود می‌کند.

بر اساس گزارش رویترز، در حالی که برخی از تحلیلگران پیش‌بینی کردند تولید نفت آمریکا امسال رشد خواهد کرد اما سایرین هشدار دادند اولویت دادن به سوددهی به سهامداران به جای توسعه تولید در صنعت نفت شیل آمریکا، ممکن است رشد تولید این صنعت را محدود کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • احیا ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل
  • آخرین قیمت طلا، سکه و دلار تا پیش از امروز ۱۵ اردیبهشت
  • ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل احیا شد
  • قیمت دینار عراق امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • منتظر کاهش بیشتر قیمت‌ طلا باشیم؟
  • قیمت دلار امروز 13 اردیبهشت 1403
  • قیمت امروز خودرو در بازار | نوسان در قیمت خودروهای داخلی و خارجی
  • نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت ۱۳:۰۰
  • ببینید | کنایه هاشم بیک‌زاده به قیمت دلار در برنامه زنده
  • کف قیمت نفت در ۸۰ دلار محکم شد