Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@14:16:08 GMT

ارزش تجارت خارجی ایران حدود ۴۳میلیارد دلار بوده است

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۶۷۸۹۸

ارزش تجارت خارجی ایران حدود ۴۳میلیارد دلار بوده است

به گزارش خبرنگار مهر، حمید زادبوم یش از ظهر پنج شنبه در همایش توسعه صادرات در کاشان با بیان اینکه در شش ماهه نخست امسال ارزش صادرات ایران ۲۱ میلیارد دلار و ارزش واردات ۲۲ میلیارد دلار بوده است، اظهار داشت: ارزش کل تجارت خارجی ایران در این مدت حدود ۴۳ میلیارد دلار بوده است.

لزوم تشکیل زنجیره کامل تولید و عرضه فرش ماشینی در کاشان

وی با اشاره  به نقش تولید و صادرات فرش ماشینی در بازارهای ملی و بین المللی ابراز داشت: یکی از مهمترین ضرورت های رونق تولید و فروش فرش ماشینی در منطقه کاشان تشکیل زنجیره مکمل از تولید مواد اولیه و همچنین دستگاه های بافندگی تا عرضه و فروش در بازارهای ملی و بین المللی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون وزیر صمت با بیان اینکه منطقه کاشان دومین قطب تولیدی فرش ماشینی در دنیاست، تصریح کرد: با توجه به واردات نخ بعضی از واحدهای تولیدی-صنعتی فرش ماشینی از کشورهای همسایه مثل ترکیه لازم است با انجام مذاکرات و رایزنی هایی زمینه ایجاد صنایع ریسندگی مشترک با شرکای خارجی در منطقه کاشان فراهم شود.

صنعتگران و بازرگانان به بازرهای جدید فرش ماشینی و صنایع وابسته وارد شوند

وی از لزوم ایجاد بازارهای جدید برای فرش ماشینی سخن گفت و اظهار داشت: صنعتگران، تجار و بازرگانان فرش ماشینی باید به دنبال بازارهای بکر فرش ماشینی و صنایع وابسته آن در مناطقی نظیر کشورهای آسیای جنوب شرقی باشند.

زادبوم با بیان اینکه برای فروش فرش ماشینی مشکلی در عرضه بازارهای داخلی وجود ندارد، افزود: یکی از مهمترین مولفه های تحقق بخشیدن به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب برای رونق تولید واحدهای صنعتی و تولیدی گسترش تجارت و اقتصادی بین المللی است.

جذابیت بازارهای خارجی شناسائی شود

وی ابراز داشت:برای گسترش تجارت بین المللی و افزایش صادرات باید جذابیت بازارهای خارجی مورد شناسایی قرار گرفته و مطابق نیازهای آنان محصولات تولید و عرضه شود.

رئیس سازمان تجارت ایران از کاهش صادرات ایران در سال جاری نسبت به سال گذشته خبر داد و تصریح کرد: یکی از عوامل کاهش این صادرات مربوط به کاهش ارزش گذاری در گمرکات کشور است.

ارزش گذاری قیمت ها در گمرکات نسبت به سال گذشته واقعی تر شده است

وی با اشاره به اینکه قیمت هایی که امسال در گمرکات کشور ارائه می شود نسبت به سال گذشته واقعی تر شده است، بیان داشت: بیش از ۵۰ درصد ارزش گذاری در مورد فرش ماشینی کاهش پیدا کرده است.

زادبوم با بیان اینکه ایجاد هرگونه مانع و مشکلی برای تجار، بازرگانان و صنعتگران باعث ناراحتی مسئولین و مقامات محلی و کشوری می شود، افزود: از جمله مشکلات واحدهای تولیدی-صنعتی مربوط به رقابت بین تشکل های داخلی خود این واحدهاست.

کد خبر 4755149

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت صنعت معدن و تجارت تجارت خارجی اربعین 98 اربعین حسینی مرز مهران بوشهر ایلام زائران اربعین قزوین گرگان شهرکرد سانحه تصادف استانداری سمنان شیراز بازگشت زائران اربعین موکب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۶۷۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در اولین ماه از سال ۱۴۰۳

به گزارش گمرک ایران، از مجموع صادرات و واردات کشور ۷ میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و ۲ میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.

بر اساس این گزارش، تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۴ میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

این گزارش با اشاره به اینکه صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان ۳ میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار بوده است، می‌افزاید: تراز تجاری کشور بدون نفت هم در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

این گزارش حاکیست، صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی در فروردین ماه سال جاری ۴ میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.

براساس این گزارش، ارزش صادرات کشور در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می دهد.

این گزارش با اشاره به اینکه ۳ قلم عمده کالای صادراتی در فروردین ۱۴۰۳ به پروپان مایع شده با ۲۱۸ میلیون دلار، متانول با ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت با ۱۸۰ میلیون دلار اختصاص داشت، می‌افزاید: میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۷.۹۶ درصد کاهش به رقم ۳۲۸ دلار رسیده است.

در این مدت ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.

عمده ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این ۷ کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

براساس این گزارش در فروردین ماه سال جاری، میزان صادرات کالاهای پتروشیمی ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵.۷۷ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش نشان می دهد.

این گزارش می افزاید: در بین ۱۰ قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.

این گزارش در خصوص واردات کالا به کشور در فروردین ماه سال جاری می افزاید: در این مدت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است.

ذرت دامی با ۳۵۳ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱ میلیون دلار و گوشی‌های تلفن هوشمند با ۱۰۶ میلیون دلار ۳ قلم عمده کالاهای وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده‌اند.

بیشترین افزایش در بین ۱۰ قلم اول کالاهای وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتاب‌گردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری با کد تعرفه ۹۸۸۷۰۳۱۲، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.

متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری یک هزار و ۱۲۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۵۴ درصد کاهش داشته است.

بر اساس این گزارش، ۷ کشور اول طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان، هند و هنگ‌کنگ در مجموع ۷۲ درصد از وزن و ۷۸ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند.

میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین ماه سال جاری با ۴۷ درصد افزایش به رقم یک میلیون ۶۰۰ هزار تن رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • افزایش ۴۸درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان
  • تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در شروع۱۴۰۳/ تراز تجاری با و بدون نفت مثبت شد
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین/ تراز تجاری مثبت ماند
  • فراتر رفتن تجارت خارجی از ۱۰ میلیارد دلار
  • رشد ۴۸درصدی تجارت در اولین ماه سال/صادرات۴میلیاردی دلار نفت
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در اولین ماه از سال ۱۴۰۳